Početna Događanja U Ambasadi Srbije u Japanu održano veče „Rakugo i muzika”

U Ambasadi Srbije u Japanu održano veče „Rakugo i muzika”

U okviru obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana održano je veče „Rakugo i muzika”, u Ambasadi Republike Srbije u Tokiju, uz nastup Rakugo majstora Sanjuteija Rakumara, soprana Takako Hiraoke i pijanistkinje Jošiko Kadote.

Nastup u Ambasadi organizovan je nakon što su umetnici, u septembru ove godine, boravili u Srbiji gde su promovisali japansku kulturu perioda Edo i tradicionalnu formu šaljivog pripovedanja Rakugo, prenela je Ambasada Srbije u Japanu.

Ambasadorka Republike Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač istakla je, pozdravljajući prisutne, da muzika i humor pronađu način da prevaziđu kulturološke razlike i jezičke barijere i da nam je drago što su umetnici naišli na topao prijem u nekoliko gradova u Srbiji. Zahvalila je Udruženju za promociju japanske kulture putem Rakuga, Udruženju za unapređenje muzičke razmene između Srbije i Japana i brojnim sponzorima što su omogućili tako posebnu priliku za publiku u Srbiji, kao i za goste Ambasade. U svom obraćanju, bivši ambasador Japana u Srbiji i potpredsednik Društva prijateljstva Japan-Srbija Tošio Cunozaki preneo je utiske sa gostovanja u našoj zemlji i zahvalio Ambasadi na podršci, dodato je u Ambasadi Srbije u Japanu.

Tokom večeri među mnogobrojnim izvedenim pesmama pristuni su uživali i uz „Šušti, šušti bambusov list” i „Što se bore misli moje”, a Rakugo majstor je u svoj šaljivi monolog uključio i nekoliko anegdota iz Srbije. Prisutni na muzičkoj večeri u Ambasadi Srbije su imali priliku da degustiraju srpska vina i specijalitete.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Tokiju