Početna Događanja Druženje korejskih studenta u okviru programa mladi ambasadori Srbije

Druženje korejskih studenta u okviru programa mladi ambasadori Srbije

Korejski studenti, pretežno sa Katedre za srpski jezik Hankuk univerziteta za strane studije, okupili su se u Ambasadi Srbije u Seulu, u okviru inicijative „Mladi ambasadori Srbije”, koja je započeta prošlog meseca. „Ovoga puta korejskim studentima se pridružilo i petoro srpskih studenata koji borave i studiraju u Seulu, kako bi se bliže upoznali i razgovarali o sličnostima i razlikama između srpske i korejske kulture”, istakli su predstavnici Ambasade.

Dvočasovno druženje korejskih i srpskih studenata proteklo je u veoma lepoj atmosferi, a Ambasada je za ovu priliku pripremila i tradicionalno srpsko posluženje. „Ocenjeno je da program „Mladi ambasadori Srbije” veoma dobro napreduje, da korejski studenti stiču nova znanja o Srbiji, a nekoliko njih je već najavilo da će u narednim mesecima posetiti našu zemlju”, dodato je u Ambasadi.

Pohvaljena je i aktivnost korejskih studenata u promociji Srbije na društvenim mrežama, prevashodno kroz instagram nalog oh.serbija (oh.serbia), gde se redovno postavlja sadržaj na korejskom jeziku, sa ciljem da se korejskoj publici približe srpska kultura, običaji, hrana, prirodne i prirodne lepote. Aktivnosti i okupljanja u okviru programa „Mladi ambasadori Srbije” biće nastavljene i u narednim mesecima.

Foto: Ambasada Srbije u Seulu