Početna Događanja Slava hrama Svetog arhangela Mihaila u Burnabiju

Slava hrama Svetog arhangela Mihaila u Burnabiju

Verni narod najzapadnije kanadske provincije Britanske Kolumbije, okupljen oko oltara hrama Svetog arhangela Mihaila u Burnabiju, svečano je proslavio hramovnu slavu, prenela je Eparhija kanadska.

Slavske svečanosti započele večernjim bogosluženjem, posle kojeg je vladika Mitrofan održao duhovni susret sa vernicima. Tom prilikom vladika je govorio na temu svete tajne ispovesti i pokajanja. Narednog jutra služena je sveta arhijerejska liturgija, koju je predvodio vladika Mitrofan, uz sasluživanje jereja Jovana Katanića, paroha u Portlandu, Eparhija zapadnoamerička, i paroha, dok su večernju službu, u molitvenom prisustvu vladike Mitrofana, služili su jerej Jovan Katanić, paroh i protonamesnik Marko Radmanović, paroh pri hramu Svetog Save u Vankuveru.

Nakon službe u slavu i čast Svetog arhangela Mihaila i svih bestelesnih sila nebeskih prineti su slavski darovi. Domaćin slave bio je Stevo Kos sa porodicom, dok se kumstva za sledeću godinu prihvatio ipođakon Branislav Borovčanin.

Crkveno-školska opština Svetog arhangela Mihaila sledeće godine proslavlja veliki jubilej, 70 godina od osnivanja, istakao je protonamesnik Siniša Milutinović.

Foto: eparhija kanadska