Početna Događanja Episkop Andrej primio članice Kola srpskih sestara

Episkop Andrej primio članice Kola srpskih sestara

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej ugostio je u prostorijama Vladičanskog dvora članice Kola srpskih sestara iz Beča, koje su vredno ispomagale za vreme svečane primopredaje četvrtog hrama u Beču 27. septembra ove godine. Pored vladike Andreja, drage gošće dočekala je sa radošću i vladičina majka – Protinica Marijana Ćilerdžić.

Kako prenosi Eparhija austrijsko-švajcarska veče je otpočelo pozdravnom i uvodnom rečju vladike, koji je vredne svešteničke supruge i članice KSS okupio kako bi im se lično zahvalio na njihovom izrazitom i samopregornom trudu i doprinosu. Vladika Andrej je lično uslužio drage goste, izražavajući svoju radost zbog ovog lepog okupljanja. Međusobno druženje i razgovori doprineli su da je u  svečanoj sali Vladičanskog dvora vladala atmosfera međusobne ljubavi i radosti zbog ponovnog sabranja.

„Nakon posluženja, protinica Marijana je lično pozdravila sve gošće na srpskom jeziku. Ona je tokom celog svog obraćanja i druženja sa članicama KSS istima, usled svoje autentičnosti, mamila osmeh na licu. Protinica Marijana je zaželela da se druži sa dragim sestrama i da im se posveti, time pokazujući njeno poštovanje prema gošćama, poznajući njihov trud jer je i sama protinica i bivša predsednica Kola srpskih sestara u Diseldorfu, preko 40 godina! Isto tako su drage gošće sa puno ljubavi pozdravile protinicu, obradovavši je prelepim cvećem i prigodnim darovima”, prenela je Eparhija.

Vladika je nakon zajedničke trpeze pokazao prezentaciju posvećenu njegovoj majki. „Na slajdovima je pokazao život njegove majke kao i posete u Beču, kako provodi svoj život sa puno radosti i životne volje, sa njenih skoro 97 godina. Pokazao je episkop, po rečima gošći, kako se ceni i poštuje majka, koja je po rečima Svetog Vladike Nikolaja biće najsličnije Bogu”, dodato je u Eparhiji.

Topom je vladike otpevao par lepih narodnih pesama, što je obradovalo sve prisutne. Govorio je i o svojim uspomenama iz detinjstva, o studentskim danima i vrednostima kojima ga je majka naučila, a koje su bile odlučujuće na njegovom životnom putu. Nije zaboravio ni to da još jednom usrdno i iz dubine srca se zahvali dragim članicama Kola srpskih sestara, uveravajući ih da je njihov trud primećen, „prizivajući blagoslov za sve i upućujući svoje molitve Darodavcu svih dobara da našim dragim i vrednim sestrama uzvrati svakim dobrom na njihovoj žrtvi”.

Prijatan razgovor a protinicom Marijanom i slušanje priča o njenom životu koje je pripremio vladika Andrej
Foto: FB vladika Andrej