Početna Događanja Učešće Ambasade Srbije na Božićnom humanitarnom bazaru u Bukureštu

Učešće Ambasade Srbije na Božićnom humanitarnom bazaru u Bukureštu

Predstavnici Ambasade Republike Srbije u Rumuniji učestvovali su na ovogodišnjem Božićnom humanitarnom bazaru, održanom u zgradi Nacionalne biblioteke u Bukureštu. Bazar je organizovala Asocijacija IWA (International Women Association), pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Rumunije, koji je okupio preko 60 diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Prezentacija Ambasade Srbije obuhvatila je desetine prepoznatljivih srpskih proizvoda, od kojih se većina u poslednje dve godine može pronaći u rumunskim trgovinskim lancima. Prodajom ovih proizvoda predstavnici srpske ambasade prikupili su značajna novčana sredstva, a na samom Bazaru su uručili poklone deci iz Centra za siročad, čime je ispunjen osnovni zadatak učešća u ovoj humanitarnoj aktivnosti, prenela je Ambasada Srbije u Bukureštu.

Prodaju i promociju srpskih proizvoda na Bazaru je pratio i zapažen nastup srpskog KUD Kolo iz Arada. Kako navodi Ambasada, prema ocenama posetilaca, Ambasada Republike Srbije u Bukureštu je uz domaćine Rumuniju i Italiju, imala jednu od najboljih prezentacija na ovogodišnjem Bazaru.