Početna Događanja Praznici u Gold Koustu, Vajkolu i Vulangabi

Praznici u Gold Koustu, Vajkolu i Vulangabi

Episkop australijsko-novozelandski Siluan služio je minulog vikenda svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvenoj opštini Uspenja Presvete Bogorodice u Gold Koustu. Sasluživali su protojerej-stavrofor Velibor Bojičić, administrator parohije i arhijerejski namesnik velingtonsko-brizbenski i sveštenici Aleksandar Paramonov i Georgije i protođakon Miodrag Tomić.

Nakon liturgije besedu je govorio protojerej-stavrofor Velibor Bojičić, dok je episkop Siluan ohrabrio parohijane pred predstojeću obnovu svetog hrama. Na praznik Detinci, vladika Siluan služio je svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Nikole u brizbejnskom predgrađu Vajkolu. Sasluživali su arhimandrit Lazar iz manastir Svetoga Save u Ilajnu, protojerej-stavrofor Jovan Cvetić, protojerej Staniša Ostojić, nadležni paroh, i protođakon Miodrag Tomić, u molitvenom prisustvu monahinje Kristine iz manastira Svetog Georgija u Jerusalimu.

U navečerje praznika Svetog Nikolaja, Arhiepiskopa mirilikijskog, episkop Siluan je povodom hramovne slave posetio Crkvenu opštinu u Vulangabi i načalstvovao prazničnim bdenijem,a sutradan, na praznik Svetog Nikolaja, i svetom arhijerejskom liturgijom, prenela je mitropolija australijsko-novozelandska.

Foto: Eparhija australijsko-novozelandska