Početna Događanja Decenija postojanja KOSSA u Donjoj Austriji

Decenija postojanja KOSSA u Donjoj Austriji

Krovna organizacija nezavisnih srpskih udruženja Donje Austrije KOSSA proslavila je nedavno deset godina postojanja. U Leobersdorfu održana je kulturna manifestacija na kojoj su nastupili folklorni ansambli zajednice KOSSA,  kao članovi etno grupe Trag iz Banjaluke.

U okviru ovog velikog jubileja održale su se radionice udruženja Duga i Bijeli anđeo. Predstavljeni su zmijanjski vez, narodne nošnje, heklanje, pletenje i drugi tradicionalni zanati.

Foto: FB Predstavištvo Repubike Srpske u Austriji

Manifestaciju je posetio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović. Njemu su predstavnici organizacije KOSSA, uručili zahvalnicu za podršku aktivnostima srpskih klubova u Donjoj Austriji.

„Predstavništvo Republike Srpske će nastaviti da podržava rad naših klubova i udruženja širom Austrije. Kroz svoj entuzijazam i aktivnosti, naši klubovi čuvaju tradiciju i identitet, što je veoma važno za mnogobrojnu srpsku zajednicu. Uvek je zadovoljstvo prisustvovati događajima kao što je ovaj”, naglasio je Filipović. Na ovoj manifestaciji predstavljena je i turistička ponuda Olimpijskog centra Jahorina.