Početna Događanja Proslava Božića u Dortmundu

Proslava Božića u Dortmundu

„Praznik Rođenja Hristovog ove godine u Dortmundu je proslavljen toržestveno. U toku božićnog posta u hramu Svetog apostola Luke služene su nedeljne i praznične liturgije, a u novoformiranoj zimskoj kapeli Svetog Petra Cetinjskog služene su svete liturgije subotom dok je petkom uveče služen akatist Presvetoj Bogorodici. Sam praznik bogoslužbene je proslavljen liturgijama na Badnji dan i Božić” izjavio je paroh dortmundski protojerej Danilo Dangubić.

On je dodao da je ove godine je služeno večernje na Badnji dan sa početkom u 17.00 časova, a Božićna liturgija sa početkom u 9.00 časova. Vernici su mogli da se pričeste sve do podneva. „Veoma veliki broj vernih se sabrao u hramu i parohijskoj porti na Badnje veče, a na svetoj liturgiji brojni vjerni pristupili su svetoj čaši”, naglasio je sveštenik Dangubić.

Foto: CO Dortmund

Mnogi parohijani i članovi Upravnog odbora crkvene opštine Dortmund učestvovali su u organizaciji i proslavi ovog velikog praznika. „Uprava Parohije je blagodarna Bogu i zahvalna narodu za disciplinovanost, a ponosna na činjenicu da je sve proteklo u radosti i u najboljem redu”, dodao je otac Dangubić.