Početna Događanja Miomir Šušnjar je predsednik udruženja Srpska kruna u Norveškoj

Miomir Šušnjar je predsednik udruženja Srpska kruna u Norveškoj

Članovi Udruženja Srba Srpska kruna iz Telemarka u Norveškoj održali su juče (14. januara) redovnu godišnju skupštinu. Kako ističu u ovom udruženju jednoglasno su usvojeni izveštaji i predsednika i finansijski za 2022. godinu. Predstavljen je program rada i poslovni nacrt na ovu godinu, koji je jednoglasno usvojen.

Izabrano je novo rukovodstvo. Predsednik je Miomir Šušnjar, zamenik predsednika Danka Vukas, blagajnik je Mile Vojnović a sekretar Aleksandar Radić. Članovi upravnog odbora i vođe različitih sekcija su Daliborka Počuča Milošević, Aleksandar Đurić, Boris Mrđen i  Gojko Šašić.

„Zahvaljujemo se svima vama koji ste se odazvali godišnjoj skupštini i vama koji dajete svoj doprinos za udruženje Srba Srpska kruna, vama koji sa voljom i ljubavi radite za našu crkvu za ovu našu baštinu što imamo ovde daleko od otadžbine. Sloga i tolerancija jednih prema drugima, složno do cilja i to je ključ uspeha”, istakli su članovi upravnog odbora udruženja Srba Srpska kruna.

Srpsko udruženje Srpska kruna je organizacija posvećena Srbima koji žive u Telemarku i Vestfoldu. Cilj udruženja je promocija srpske kulture i tradicije, očuvanje jezika i identiteta, kao i razvijanje prijateljstva i međusobne saradnje srpskog i norveškog naroda. Kroz dugogodišnji rad, srpsko udruženje je organizovalo mnoge manifestacije gde su duhovnost, umetnost, sport i znanje  srpskog naroda bili predstavljeni. Srpska kruna je dobrovoljna organizacija, što ukazuje da svi projekti i sl. su izrazito zasluge dobrovoljnog rada njenih vernih članova. Udruženje se financira isključivo članarinama i donacijama. Svi koji žele da učestvuju u radu, kreiranju daljih aktivnosti i sadržaja, su dobro došli. „Sloga i zajedništvo su budoćnost srpskog naroda. Članstvom ostvarujete mnoge pogodnosti i popuste. Podržite srpsku zajednicu u Telemarku, ne oklevajte i postanite i vi njen član! Dobrodošli!,istakli su predstavnici ovoga udruženja. Dodatne informacije se mogu dobiti putem mejla na: post@srpskakruna.no ili udruzenjesrbasrpskakruna@gmail.com