Na obeležavanju Dana Republike Srpske u Banja Luci prisustvovali i Srbi iz Austrije


Povodom Dana Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji u Banja Luci  prisustvovao značajan broj predstavnika srpskog rasejanja iz Austrije.

„Predstavnici srpskih udruženja došli su u Banjaluku na poziv Predstavništva Republike Srpske u Austriji, gde su boravili oba dana proslave povodom 9. januara, Dana Republike Srpske. To su udruženja koja okupljaju veliki broj klubova. Značajan je doprinos naše dijaspore na očuvanju Republike Srpske i veoma je važno što su na Dan Republike bili upravo predstavnici srpskih društava iz Austrije, za koje smo 8. januara organizovali i svečani ručak u Banjaluci”, rekao je Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Filipović je dodao da su na proslavi bili prisutni i ugledni privrednici, predstavnici Prosvjete iz Beča, studenti i dr. „Gosti iz Austrije prisustvovali su 8. januara u Banjaluci na Akademiji koja je održana u Banskom Dvoru, i na prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, ali i naredni dan na svečanom defileu koji je organizovan u Istočnom Sarajevu”, prenelo je Predstavništvo Republike Srpske u Beču.

Foto: FB Predstavništvo Republike Srpske u Beču