Početna Događanja Sloga iz Manhajma obeležila slavu udruženja

Sloga iz Manhajma obeležila slavu udruženja

Članovi srpskog kluba Sloga iz Manhajma u Nemačkoj obeležili su minulog vikenda slavu udruženja Svetog Vasilija Ostroškog. „Sreći nije bilo kraja jer smo slavu ove godine mogli po prvi put posle pandemije ponovo da obeležimo u našim prostorijama i sa gostima”, istakli su članovi uprave kluba Sloga.

Domaćin slave ove godine bila je porodica Blažić. Kumovi naredne su članovi porodice Palalić. Protojerej-stavrofor Marko Jovanović iz Manhajma osveštao je slavska obeležja i prerezao slavski kolač porodice Blažić. Sa Nikolom (Blažićem) otac Marko je  prelomio kolač. Četvrtinu slavskog kolača preuzeo je u ime porodice Palalić najmlađi član Nikola.

Foto: FB Sloga Manhajm

Stariji članovi Sloge su pripremili bogat slavski ručak za sve, dok su vredne majke udruženja trpezu obogatile kolači i raznim ukusnim srpskim specijalitetima. „Ove godine naša deca su nam bila glavna na slavi, što je za mene bio najlepši deo obeležavanja slave”, istakla je Silvija Mitrović, sekretar društva i umetnički rukovodilac društva Sloga.

Igrači ovog udruženja su nakon ručka prešli u salu i igrali kolo i razne koreografije. Ujedno su uvežbali i novu koreografiju, koja im je postavljena u ovoj godini. Tri dana su vredno radili sa koreografom Slavicom Mihailović, koju planiraju premijerno da izvedu na ovogodišnjoj dečijom smotri Saveza srpskih udruženja i klubova Nemačke, koja će se održati 25. februara u Rajlingenu kraju Manhajma, gde su upravo članovi društva Sloga domaćini.

Ansambl Sloge iz Manhajma
Foto: FB Sloga Manhajm