Početna Informacije DKCB raspisao osmi literarni konkurs „Lepo je voleti”, posvećen Miroslavu Miki Antiću

DKCB raspisao osmi literarni konkurs „Lepo je voleti”, posvećen Miroslavu Miki Antiću

Dečji kulturni centar Beograd raspisao je, osmi po redu literarni konkurs posvećen legendarnom srpskom piscu Miroslavu Miki Antiću. „U slavu ljubavi i obeležavanju rođendana Miroslava Antića osmi put smo raspisali literarni konkurs „Lepo je voleti”. Obuhvaćene su sve dečije ljubavi prema : porodici, prijateljima, čovekovoj okolini, ljubimcima, igračkama, sportu i naravno – prvi nemiri iskrene đačke ljubavi”, istakli su u DKCB.

Konkurs namenjen osnovcima se završava 28. februara, kada će se obeležiti Nacionalni dan knjige.

Pobednici će dobiti priliku da svoje pesme predstave u XIII broju elektronskog časopisa „Čika Jova Zmaj”, koji će biti objavljen na sajtu DKCB na rođendan Miroslava Antića, 14. marta.

Pesme slati na adresu Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8, 11000 Beograd, za konkurs „Lepo je voleti” ili na mejl vesna@dkcb.rs.

„Svaka pesma treba da bude poslata kao jedan dokument u atačmentu (jedna pesma – jedan atačment). Pored svake pesme treba da stoje sledeći podaci: ime i prezime učenika, škola,mesto i razred koji pohađa, mejl i mobilni telefon učenika ili nastavnika. Dokument naslovite imenom đaka koji je napisao pesmu.

Diplome i pohvale ćemo svečano uručiti na priredbi u Maloj sali DKCB, a za one koji ne mogu da dođu diplome i pohvale ćemo poslati poštom. U inostranstvo ćemo sva dokumenta slati mejlom”, istakli su u Dečjem kulturnom centru Beograd. Urednik konkursa Vesna Krnjaić Mitrović.

Konkurs je otvoren i za učenike Srpskih dopunskih škola u inostranstvu.