Početna Informacije Od večeras u Karlsrueu probe folklora sa Danijelom Bodirožom

Od večeras u Karlsrueu probe folklora sa Danijelom Bodirožom

Uprava Srpskog kulturnog centra Karlsrue iz istoimenog grada u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg poslednjih meseci ponudila je mnogobrojne aktivnosti svojim članovima. Folklorna sekcija nije nova u Centru ali je novost da od večeras sa folklorašima uzrasta od 10 godina pa na više počinje da radi Danijela Bodiroža, koreograf i umetnički rukovodilac iz Raštata. „Danijela ima preko 13 godina iskustva i biće deo tima SKC Karlsrue. Održavaće probe folklore sa nama svakog petka”, rekao je predsedik SKC Ognjen Kojčinović.

Danijela Bodiroža vodi prvi ansambl Srpskog kulturnog centra Vuk Stefanović Karadžić iz obližnjeg grada Raštat. „Planiramo lepa druženja, pesmu, igru i saradnju ova dva kluba u narednim periodima sa zajedničkim ciljem održavanja tradicije i kulture naših naroda”, dodao je predsednik SKC Karlsrue Kojčinović.

Prva proba je večeras u 19 časova, u prostorijama SKC Karlsrue (Wikingerstr. 9a, 76189 Karlruhe). Mole se svi igrači da dođu 10 minuta ranije.

Narednog petka (10.02.) proba se neće održati i umesto nje biće sastanak, gde će se dogovoriti o uslovima treninga. Takođe predstaviće se planirane zajedničke aktivnosti i korigovati termine dosadašnjih aktivnosti. Od petka 17. februara, probe će biti svakog petka.