Početna Događanja Svetosavska akademija održana u Hamburgu

Svetosavska akademija održana u Hamburgu

U sali hrama Svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu, učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije oduševili su  publiku programom koji su izveli povodom obeležavanja školske slave Svetog Save. Nakon programa koji je upriličen, učenicima su tradicionalno uručeni i svetosavski paketići.

Učiteljica Tatjana Filipović je pozdravila prisutne, zahvalila se učenicima, roditeljima, članovima Saveta roditelja, predstavnicima Konzulata Republike Srbije u Hamburgu, kao i sveštenicima Crkvene opštine Hamburg na bezrezervnoj podršci koju pružaju pri organizaciji i realizaciji i nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Foto: arhiva T. Filipović

Okupljenima su se obratili i konzul Milena Nikolić i sveštenik Siniša Vujasinović. Konzul Milena Nikolić pozdravila je sve učesnike, čestitala slavu i izrazila zadovoljstvo velikim odzivom. Istakla je značaj obrazovanja i posebnu priliku da deca u okviru  Dopunske nastave na srpskom jeziku  imaju priliku da uče i sačuvaju svoj jezik i tradiciju.

Otac Siniša Vujasinović je govorio o svetitelju Savi i pozvao prisutne da sa pažnjom odgledaju program koji su pripremili učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku.

Emotivnim kazivanjem tekstova i pesama o Svetom Savi, njegovom odrastanju, životu, delu i značaju za srpski narod, učenici su raznežili i oduševili publiku. Nakon programa, druženje roditelja i učenika je nastavljeno u prijatnoj atmosferi.