Početna Informacije Medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu se održava sutra, u petak...

Medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu se održava sutra, u petak 24. februara u Beogradu

Udruženje novinara Srbije (UNS) uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova održaće u petak, 24. februara organizuje dvanaestu konferenciju dijaspore i Srba u regionu. Konferencija će biti održana u Pres centru Udruženja novinara Srbije, sa početkom u 12 časova. Tema Konferencije je uloga društvenih mreža i digitalnih platformi u predstavljanju srpskog kulturnog nasleđa.

„Skup će pozdraviti predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević, nakon kojeg će se učesnicima obratiti Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom i Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova.

U prvom delu programa, predstavnici Ministarstva kulture i muzeja iz Beograda i Novog Sada govoriće o aktuelnim projektima i svojim načinima prezentacije našeg kulturnog nasleđa u digitalnom svetu. U drugom delu programa, mediji, organizacije i udruženja iz regiona i dijaspore moći će da čuju koje su opcije i strategije za širenje digitalne vidljivosti”, navedeno je u UNS-u.

Učesnici konferencije iz regiona i dijaspore imaće priliku da podele svoja iskustva o radu na društvenim mrežama i digitalnim platformama.