Početna Informacije U subotu se u Rajlingenu održava 15. Dečija smotra srpskog folklora Nemačke

U subotu se u Rajlingenu održava 15. Dečija smotra srpskog folklora Nemačke

Savez srpskih udruženja Nemačke (SSUN) organizuje u subotu 25. februara 15.-u po redu Dečiju saveznu smotru srpskog folklora Nemačke, na kome će se predstaviti 8 ansambla u takmičarskom delu i pet društava mladih igrača u revijalnom (delu).
Mesto održavanja je Fric Manherc hala u Rajlingenu (Fritz Mannherz Mehrzweckhalle, Vilhelmstr. 43/2 68799 Relingen) nadomak Manhajma. Organizator je SSUN a domaći  Srpski kulturni kluba Sloga iz Manhajma. Smotra će početi u 17 časova, a ulaz je 10 evra.

U takmičarskom delu da će predstaviti mladi igrači Kola iz Esena, Srpskog centra iz Štutgarta, SKC Sindelfingen iz Sindelfingena, Izvor iz Novog Izenburga, Zlatni opanak iz Berlina, SKC Ofenbah iz Ofenbaha, Kolo iz Frankfurta i Sloga iz Manhajma. U revijalnom delu predstaviće se će Sloga iz Manhajma, Radost iz Leverkuzena (sa dva ansambla), SKC Ofenbah iz Ofenbaha, Dunav iz Hohajma i Srbija iz Dortmunda.

U 23 časova je planirano proglašenje pobednika a pre toga razgovor za umetničkim rukovodiocima. Uprava Saveza srpskih udruženja podseća sve učesnike da ne zaborave autorska prava bez kojih neće moći da se nastupi.

U prilogu je raspored tehničkih proba i plan nastupa