Početna Događanja U Beču gostovali članovi muzičke radionice i orkestra iz Novog Sada dobitnici...

U Beču gostovali članovi muzičke radionice i orkestra iz Novog Sada dobitnici prestižne godišnje nagrade u oblasti inkluzije

Ambasada Republike Srbije u Austriji ugostila je članove inkluzivnog orkestra Dobri ljudi iz Novog Sada i članove muzičke radionice za osobe sa invaliditetom Dnevnog boravka ŠOSO Milan Petrović iz Novog Sada koji učestvuju na „The Zero Project Conference 2023” u sedištu UN u Beču. Radionica i orkestar su dobitnici prestižne godišnje nagrade u oblasti inkluzije na konkursu „The Zero Project Conference 2023”, na kome je bilo prijavljeno 350 projekata iz 80 zemalja sveta i izabrano 74 projekta u više kategorija, istakla je Ambasada Srbije u Beču.

Ambasador Nebojša Rodić istakao je značaj rada organizacija i udruženja koji promovišu inkluziju osoba sa invaliditetom, dajući tako mogućnost i prilike da se i drugi upoznaju sa potrebama istih. Uz čestitke povodom dobijanja prestižne nagrade, ambasador Rodić naglasio je spremnost Ambasade Srbije u Austriji da podrži buduće aktivnosti i zahvalio se članovima orkestra na predstavljanju Srbije u najboljem svetlu, prenela je Ambasada.

Članovi orkestra predstavili su Ambasadi svoj rad kao i buduće planove i zahvalili se na prijemu. Muzička radionica je zasnovana na upotrebi nove tehnologije i muzičkih instrumenata koji omogućavaju aktivno učešće OSI u procesu izvođenja i stvaranja muzike.

Foto: Ambasada Srbije u Beču