Početna Događanja Vladika Grigorije održao predavanje na Pravoslavnom institutu Sv. Sevastijana i Mardarija u...

Vladika Grigorije održao predavanje na Pravoslavnom institutu Sv. Sevastijana i Mardarija u San Dijegu

Nakon dvogodišnje pauze, Pravoslavni institut Svetih Sevastijana i Mardarija u San Dijegu, u Sjedinjenim Američkim državama, nastavio je svoj rad. Domaćini ovogodišnjeg susreta bili su episkop zapadnoamerički Maksim i Srpska Pravoslavna Crkva u San Dijegu.

Foto: westsrbdio.org
Trodnevni edukativni susret sadržao je pored svetih arhijerejskih liturgija, izložbu slika vladike Maksima kao i predavanja vladike Grigorija. Episkop diseldorfske i nemačke eparhije održao je tri predavanja na različite teme. „Razgovor na teme Biti sa drugim, Poslanica Diognetu – Svaka tuđina njima je otadžbina i svaka otadžbina tuđina i promocija Srpskog psaltira iz Minhena obeležili su prvi radni dan susreta. Nakon svakog izlaganja episkopa Grigorija usledila bi diskusija sa pitanjima i komentarima auditorijuma. Trodnevni edukativni susret završen je trećim izlaganjem vladike Grigorija na temu „O crkvenim službama i svešteničkoj službi”, prenela je zapadnoamerička eparhija.

Na ovom susretu prisustvovali su episkop istočnoamerički Irinej, kanadski Mitrofana, episkop novogračanički i srednjozapadnoamerički Longin, kao i nemački Grigorije. Povodom izložbe slika vladike Maksima, episkop Irinej je govorio o karakteristikama vladikinog umetničkog dela kao svojevrsnog pravca u slikarstvu između Vizantije i Zapada.