Početna Događanja Odlična saradnja Predstavništva RS u Austriji sa srpskim udruženjima

Odlična saradnja Predstavništva RS u Austriji sa srpskim udruženjima

Šef predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović organizovao je u prostorijama predstavništva u Beču sastanak rukovodstva Saveza Srba Austrije i predstavnika srpskih klubova i udruženja u Austriji sa predstavnicima Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Zajednički je ocenjeno da mnogobrojna srpska zajednica u Austriji može doprineti uspešnoj realizaciji humanitarnih akcija i programa Odbora. Uoči sastanka šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović i predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banje Luke Milorad Arlov potpisali su Sporazum o saradnji.  Milorad Arlov je tom prilikom predstavio brojne humanitarne akcije koje Odbor realizuje sa ciljem podrške i pomoći srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji.

Potpisivanje ugovora o saradnji Predstavništva RS u Austriji sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji
Foto: Predstavništvo RS u Austriji

„U saradnji sa Vladom Republike Srpske, Predstavništvo u Austriji nastaviće da pruža podršku srpskim klubovima i udruženjima u realizaciji njihovih programa, kao i u kontaktima sa lokalnim zajednicama i institucijama u Austriji. Razgovarali smo o tome na koji način naša dijaspora u Austriji može da podrži humanitarne akcije za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, a potpisivanje Sporazuma je jedan od koraka u tom pravcu”, istakao je Mladen Filipović.