Početna Događanja Proslava Dana državnosti i 140 godina od potpisivanja Trgovinske i Konzularne konvencije...

Proslava Dana državnosti i 140 godina od potpisivanja Trgovinske i Konzularne konvencije uz nastup Nemanje Radulovića

Ambasada Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj je, uz spektakularan koncert našeg čuvenog violiniste Nemanje Radulovića u Berlinskoj filharmoniji, obeležila Dan državnosti Republike Srbije i 140 godina od potpisivanja Trgovinske i Konzularne konvencije.

„Uz zvanice iz Službe kancelara, Ministarstva inostranih poslova, Ministarstva privrede, Privredne komore, političkih, privrednih, medijskih i kulturnih krugova Nemačke, kao i iz diplomatskog kora, proslavljen je naš nacionalni praznik i veliki jubilej u bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke. Pre koncerta Ambasada je upriličila prijem u prostorijama Berlinske filharmonije, a gosti su imali prilike da uživaju u bravuroznom izvođenju našeg proslavljenog violiniste Nemanje Radulovića”, prenela je Ambasada Srbije u Berlinu.

Sa nastupa u Štutgartu
Foto: V. Gregović

Pre nastupa u Berlinu Nemanja Radulović je imao koncerte u Štutgartu i Minhenu. „Koncert je bio fenomenalan, pravi, oplemenio je i dušu i srce. On virtuoz kakav se retko rađa. Svirao je dela Antonia Vivaldija, Aleksandra Sedlara i Nikolaja Rimskog Korsakova, uz pratnju odličnog gudačkog orkestra. Na kraju je na bis je odsvirao još nekoliko kompozicija koje je publika stojeći aplauzima nagradila.  Betoven hala u Štutgartu je bila puna, a sam događaj ostaje za pamćenje”, istakla je za portal Rasejanje.info verni pratilac svih kulturnih zbivanja u Štutgartu, Vera Gregović.

Nemanja Radulović uz Gordanu Arnautović i Veru Gregović u Štutgartu
Foto: arhiva V. Gregović