Početna Događanja Majka je najlepša bajka – priredba učenika Srpske škole iz Ingolštata u...

Majka je najlepša bajka – priredba učenika Srpske škole iz Ingolštata u Nemačkoj

„Žena je čudo iznad svih svetskih čuda.  Postoji li nešto hrabrije, a nežnije od nje?  Nađu se tu razna mora i neba u pogledima, godišnja doba upletena u kosu, cveće pod jezikom i biseri pod usnama. Te iste usne čitale su nam prve priče, a posle smo saznali kako od svega što prođe prag tih usana nastane bajka”.

Protekla nedelja u Ingolštatu bila je obeležena jednim važnim danom – Danom žena. Učenici koji pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije, nestrpljivo su čekali petak,10. mart kako bi svojim majkama odrecitovali pesmice koje su naučili. Priredbi su prisustvovale majke, ali došlo je i par očeva.

Učiteljica Aleksandra sa đacima
Foto: arhiva A. Cvetković

Kratak program koji su učenici spremili počeo je najlepšim stihovima o majci! Nakon toga ređale su se pesmice o svim mamama. Učenici su takođe otpevali dve dečje pesmice koje govore kako majka priča najlepše priče i kako je svaka majka najbolja majka na svetu.

Đaci su bili vredni i marljivi te su napisali sastave o svojim majkama, a nastavnica Aleksandra Cvetković, je čitala sastave i učesnici su trebali da prepoznaju o kojoj majci je reč. Ovo je bio najzanimljiviji deo programa. Program je protekao u veoma lepoj i emotivnoj atmosferi. Nastavnica je bila ponosna i srećna što je kroz recitale uspela da prenese moto, da je svaka majka najlepša bajka!

Za portal Rasejanje.info nastavnica Srpske dopunske škole u Ingolštatu Aleksandra Cvetković

Uživanje u dečijem stihovima i pričama
Foto: A. Cvetković