Početna Događanja Članovi udruženja Miloš Obilić iz Jeshajma u Norveškoj uspešno održali Prvi Sretenski...

Članovi udruženja Miloš Obilić iz Jeshajma u Norveškoj uspešno održali Prvi Sretenski sabor

U organizaciji srpkog udruženja Miloš Obilić iz norveškog grada Jeshajma nedavno je održan prvi Prvi Sretenski sabor. U sklopu sabora održan je turnir u malom fudbalu, humanitarno takmičenje u košarci Trojka iz bloka, humanitarne organizacije Srbi za Srbe, kafansko veče, uz služenje tradicionalne srpske hrane. „S obzirom da je ovo bio prvi put da organizujemo ovakvu manifestaciju smatramo da je sve dobro prošlo ali isto tako smo spremni da svaki sledeći sabor unapredimo”, poručili su uprava i članovi srpkog udruženja Miloš Obilić, koji su sa velikim radošću dočekali i družili se sa učesnicima i gostima. Oni su se zahvalili svim svojim sponzorima kao i bratski udruženjima Ras, Car Lazar, Srpska kruna, Sveti Sava, ekipama Dinara Knin i Hot, na dolasku i učešću, kao i svom članovima domaćinima. „Mnogo hvala i ambasadoru Republike Srbije Draganu Petroviću koji je svojim prisustvom uveličao ovu manifestaciju kao i svima u publici”.

Oni su posebno čestitali pobednicima i nagrađenima.
U turniru u malom fudbalu prvo mesto osvojili su domaćini članovi SU Udruženje Miloš Obilić. Drugo mesto priralo je ekipi Dinara Knin, a treće igračima SU Srpska kruna. Za najboljeg igrača proglašen je Branko Darmanović, najbolji golman bio je Miloš Milosavljević, a najbolji strelac Igor Mirčeta. 

Pobednica humanitarnog turnira Trojka iz bloka bila je Branka Kondić.

U opuštenom druženju uz „kafansko veče” i domaće specijalitete veče su ulepšali folkloraši KUD Božur spletom srpskih igara. Organizator se zahvalio i predstavnicima humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji pomažu najugroženije srpske porodice.

Foto: SU Miloš Obilić