Početna Informacije 25 smotra Saveza srpskog folklore Švajcarske se održava u subotu 18. marta...

25 smotra Saveza srpskog folklore Švajcarske se održava u subotu 18. marta u Dietikonu kod Ciriha

Savez Srba u Švajcarskoj organizuje u subotu 18. marta 25 po redu Smotru srpskog folklora Švajcarske. Organizator je Savez srpskog folklora Švajcarske a domaćin društvo KUD Ras iz Lucerna. Smotra se odražava na tradicionalnom mestu u Gradskoj hali Dietikon (Stadthalle Dietikon) kod Ciriha. Početak smotre je u 18:00 časova. Dvanaest folklornih ansambala nastupiće u takmičarskoj delu, dok će jedna koreografija biti izvedena u van ocenjivaja. Takmičiće se igrači ansambala KUD Zavičaj iz Vintertura, SFD Homolje iz Gosaua, KUD Dobrosav Radovanović Kikac iz Bazela, KUD Ras iz Lucerna, KUD Sveti Sava Altšteten, KUD Sveti Sava Cug, SKUD Vuk S. Karadžić iz Šenenverda, KUD Nikola Tesla iz Lucerna, FMD Kolo iz Nojhauzena, KUD Kolo iz Badena i KUD Karađorđe iz Berna. U revijalnog delu će nastupiti igrači Ani Abraševića CH.

U 23 sata je planiran okrugli sto za umetničke rukovodioce, koreografe i predstavnike društva, a od ponoći je proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Poseban kulturni događaj biće mini koncert Pavline Radovanović od 20. – 20-30 časova, umetnice velikom srca iz Orahovca na Kosovu i Metohiji. Pavlina od svoje pete godine peva. Roditelji su se upisali u muzičku školu a za prepoznavanje njenog talenta najviše se zaslužan Gavrilo Kujundžić profesor muzike. On ju je usmerio na tradicionalnu duhovnu muziku, koju svi rado slušamo i njen anđeoski glas.

Pavlina Radovanović
Foto: arhiva HO Svi za Kosmet