Početna Informacije Do ponoći može da se glasa za poruke u Vaskršnjem konkursu učenika...

Do ponoći može da se glasa za poruke u Vaskršnjem konkursu učenika Srpske škole

Do ponoći (26. marta) može da se glasa na FB stranici za najlepše kazivanje vaskršnje pesme/čestitke učenika Srpskih dopunskih škola iz Italije, Francuske, Nemačke, Grčke, Danske, Holandije, Velike Britanije, Kraljevine Norveške i Slovenije.

Kako su istakli organizatori na ovom na Vaskršnjem konkursu 2024 učestvovalo je 31 nastavnik srpske dopunske škole iz 9 zemalja. Glasa se lajkom na sledećem linku: Vaskršnji konkurs dopunske nastave na srpskom jeziku u Sloveniji.

I ove godine nastavni tim Srpske dopunske škole iz Slovenije je organizovao Vaskršnji konkurs za učenike Srpskih dopunskih škola koje organizuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. „Cilj konkursa je promovisanje kulturne tekovine srpskog naroda; podsticanje kreativnosti i razvijanje svesnosti o poreklu kod učenika; jačanje zajedništva među učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima u rasejanju. Za ovogodišnji konkurs učenici su snimali video-zapis na kome ili kazuju vaskršnju pesmu ili čestitaju Vaskrs. Nastavnice Dragana Šoškić, Tamara Svrzić, Željka Karanović Bojanić i Draga David osmislile su i realizovale ovaj konkurs i ujedno su urednice FB grupe Vaskršnji konkurs 2024.

Svaki učenik je konkurisao samo sa jednim kazivanjem vaskršnje pesme/čestitanja Vaskrsa.

Glasanje za najbolje kazivanje vaskršnje pesme/čestitanja Vaskrsa odvija putem lajka. Po tri učenika svih kategorija, koja dobiju najviše lajkova su pobednici. Svaki uzrast, biće nagrađen knjigama, a svi učesnici dobiće zahvalnice za učešće uz đačku knjižicu. Nastavnice koje organizuju konkurs pohvaliće i same određeni broj kazivanja učenika.