Početna Informacije Saša Ivanović ostao predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke

Saša Ivanović ostao predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke

Savez srpskih udruženja Nemačke održao je minulog vikenda skupštinu ove organizacije, u prostorijama srpske zajednice Izvor u Novom Izenburgu u nemačkoj pokrajini Hesen. Od prisutnih 20 članova ovoga udruženja (od ukupno 32) 11 je glasalo da predsednik ove krovne organizacije ostane dosadašnji prvi čovek Saša Ivanović iz Sindelfingena, kod Štutgarta. Njegov protiv kandidat je bio Draga Ivašković iz Dortmunda, koji je dobio deset glasova. Oni su bili jedini kandidati na ovoj skupštini.

Ivanović se tom prilikom zahvalio na podršci, istakavši da će i u naredne dve godine Savez voditi isti ljudi kao i do sada a to su Siniša Dokić, potpredsednik iz udruženja Izvor iz Novog Izenburga), Milena Vojkić, sekretarica članica Zlatnog opanka iz Berlina i Ljubiša Simikić blagajnik, član Sloge iz Kirhajma Teka.

Članovi uprave SSUN
Foto: arhiva S. Ivanović

Sastanku su prisustvovali članovi društava Zlatni opanak iz Berlina, Srbija iz Dortmunda, Sloga iz Manhajma, Kolo iz Frankfurta, Dunav iz Hohajma, Izvor iz Novog Izenburga, SKC Ofenbah iz Ofenbaha, Radost iz Leverkuzena, Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata, Zora iz Ratingena, Borac iz Solingena, Dijamanti iz Vupertala, Karađorđevići iz Rojtlingena, Nova generacija iz Šorndorfa, SKC Sindelfingen iz Sindelfingena, Sloga iz Kirhajm Teka i Morava, Sloga, Srpski centar i Kozara, svi iz Štutgarta.

Od ove skupštine novi članovi Saveza je Srpski kulturni centar Karlsrue iz Karlsruea i Jelek iz Vupertala.  Ovoga puta skupštini nisu prisustvovali predstavnici udruženja Dunav Kolo Kolo i Mladost (oba iz Berlina), Mladost iz Hamburga, Sveti Sava iz Gepingena, Vidovdan iz Frankfurta, Kolos iz Esena, Šumadija iz Hajlbrona, Drina iz Augzburga, Ambasador iz Kelna, Sveti Nikolaj Srpske iz Ulma, Jugos iz Minhena i Sveti Sava iz Štutgarta

Dogovoreno je da će domaćin 16. Dečije savezne smotre srpskog folklora biti društvo Kolo iz Esena. Dečija folklorijada će se održati 25. 11. 2023.