Početna Informacije Pomozimo Milošu Stojanoviću

Pomozimo Milošu Stojanoviću

Redakciji portala Rasejanje.info javila se mama mladog Miloša Stojanovića Jasmina (Stojanović) sa molbom da svi zajedno pomognemo njenom sinu. Miloš je rođen 1996. u Prokuplju ali ga život nije štedeo. Imao je tri operacije do sada, dve tumora vilice i operaciju noge. Pored problema sa vilicom i vremenom i sa zubima, ima artritis i osteoporozu. Upravo zbog njegovih jakih bolova i potrebnih terapija roditelji su se iz Prokuplja preselili u Vrnjačku banju. „Potrebno mu je kupanje u mineralnoj vodi i jača hrana na koju nije alergičan kako bi mu kosti ojačale. Dodatni problem je što je Miloš alergičan na 80 posto hrane. Nemamo novca za terapije, podstanari smo, uskraćena nam je socijalna pomoć pošto više nismo u Prokuplju”.

Situacija se sa zdravljem pogoršala. „Rađen mu je snimak vilice, doktorka mu je preporučila hitnu protetiku, ima 10 zuba za popravku, jedan zub ima nekoliko intervencija, jer su zubi od stresa propali u korenu. Intervencije plaćamo o našem trošku, za to nam je potrebno preko 50.000 dinara. Takođe zbog artritisa i osteopozore potrebni su mu lekovi, gel protiv bolova i kapi, koji ne idu na recept. „I to moramo da platimo o sopstvenom trošku, a nemamo od čega”.


Pored toga su i podstanari. „Naše dete za sve to nije krivo, jednostavno mora da nosi teški krst na svojim nejakim leđima”, dodala je Jasmina zamolivši sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da se odazovu njenom vapaju za pomoć. „Prepušteni smo sami sebi”.

Ona se bori da dobiju i crkavicu od socijalne pomoći koja im po zakonu pripada jer bi i ta mala količina novca koliko toliko olakšala situaciju.

Unapred se zahvaljuje svima koji mogu da pomognu i Milošu vrate osmeh na lice. Zbog stalnom menjanja smeštaja ostao je usamljen i Miloš je odbačen od društva. Jasminina želja bi bila da Milošu obezbedi kakav takav krov nad glavom da ga sutra kada nje i njenoj supruga ne bude bilo da ga niko ne izbaci na ulicu, kao što je to sada bilo. „To je priča o našoj nemaštini i sirotinji. Najviše se bojim, šta će biti sa mojim sinom kad budem sklopila oči, hoće li biti za njega bilo kakve milosti, hoće li ići od nemila do nedraga? Želim sreću i zdravlje svim dobrim ljudima” naglasila je Jasmina uz molbu da im se pomogne. Svi koji žele mogu joj se obratiti na broj telefona: +381 64 6711069.

Miloš sa majkom Jasminom

Instrukcije kako pomoći:

Miloš Stojanović

330-4700100324934-62

RBA Banka

Za uplate iz inostranstva:

INSTRUCTION FOR CUSTOMER TRANSFERS IN EUR

56 A: Intermediary:

RZBAATWW

RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG

VIENNA, AUSTRIA

57 A: Account njith institution:

BIC: MEBARS22

RBA Banka Srbija

NOVI SAD, REPUBLIC OF SERBIA

59: Beneficiary:

IBAN: RS35330473020129756036

MILOŠ STOJANOVIĆ

DONjA KONjUŠA BB

Donja Konjuša

REPUBLIC OF SERBIA

INSTRUCTION FOR CUSTOMER TRANSFERS IN CHF

56 A: Intermediary:

RZBAATWW

RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG

VIENNA, AUSTRIA

57 A: Account njith institution:

BIC: MEBARS22

RBA Banka Srbija

NOVI SAD, REPUBLIC OF SERBIA

59: Beneficiary:

IBAN: RS35330473020129756036

MILOŠ STOJANOVIĆ

DONjA KONjUŠA BB

Donja Konjuša

REPUBLIC OF SERBIA