Početna Događanja U Beču održano donatorsko veče humanitarne organizacije Srbi za Srbe

U Beču održano donatorsko veče humanitarne organizacije Srbi za Srbe

U Hramu Vaskrsenja Hristovog u Beču održano je donatorsko veče humanitarne organizacije Srbi za Srbe, organka u Austriji, a po blagoslovu episkopa Andreja. Sve prisutne je pozdravio starešina hrama protojerej-stavrofor Drago Vujić koji je i blagoslovio okupljene, nakon čega je goste pozdravio i predsednik austrijskog ogranka HO Srbi za Srbe, Stefan Koprivica.  Pre predstavljanja rada ove humanitarne organizacije himnu Srbije Bože pravde izvela je Milana Prodanović, student Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti. Potom je prikazan 15-o minutni film o dosadašnjem radu organizacije mogli da se upoznaju sa istorijom, radom i ciljevima iste. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nosilac je najvećeg crkvenog odlikovanja, Ordena Svetog Save od 2015. godine i već punih 18 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice i zajednice širom Balkana, tokom kojih je prikupila više od 11 miliona evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 3.000 porodica koje zajedno broje preko 14.000 dece, kao i pomoć za više od 100 projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama.

Članovi Kluba mladih umetnika iz Beča na donatorskoj večeri
Foto: HO Srbi za Srbe

Na ovoj donatorskoj večeri su prisustvovali i Vesna Špirić, Marija Živanović, Veselin Rafailović, Dimitrije Vidaković i Radovan Vuković, članovi Kluba mladih umetnika iz prosvetnog i kulturnog Društva Prosvjeta, koji su recitovanjem nekih od najlepših stihova srpske poezije otopili srca prisutnih gostiju. Veče su priveli kraju studenti Privatnog bečkog Univerziteta za muziku i umetnost Milena Purić i Igor Filipović koji su zajedno sa Milanom Prodanović izveli numere Marijo ćero mori i Crven cvete.

„Po završetku programa gosti su imali priliku da kupe majice iz standardnog asortimana Srbi za Srbe butika koji je i ove večeri bio na raspolaganju. Prilikom ove premijerne Donatorske večeri u Beču prikupljeno je ukupno preko 2372,4 € za pomoć najugroženijim porodicama, kako u Srbiji tako i u regionu”, istakli su u HO Svi za Srbe.

Foto:HO Srbi za Srbe

.