Početna Događanja Episkop Justin služio u Lionu

Episkop Justin služio u Lionu

Episkop zapadnoevropski Justin posetio je minulog vikenda Lion i služio je svetu arhijerejsku liturgiju u parohiji posvećenoj Svetim slovenskim učiteljima i prosvetiteljima Kirilu i Metodiju. Sasluživali su  starešina ove parohije jerej Goran Ilić Benke i đakon Nikola Rakićević.

„U svojoj nadahnutoj besedi, episkop je istakao primer prevelike ljubavi božije koji raširenih ruku, i to raširenih ruku na krstu, grli i prima sve ljude u svoje naručje. Bog u svoje naručje prima i najveće grešnike kakva je bila i Sveta Marija Egipćanka koja je prevelikim pokajanjem nadišla sve svoje grehe i iskrenom ljubavlju zavolela Spasitelja Hrista koji voli sve ljude bez izuzetka i razlike, i sve poziva k sebi. Jedino što Gospod Isus Hristos traži od nas jeste ljubav, jer i apostola Petra, koji ga se odreče, nije pitao ništa drugo, već samo: „Petre ljubiš li me?”, istaknuto je u Eparhiji zapadnoevropskoj.

Nakon službe vladika je razgovarao sa vernima iz Liona i okoline i svi su zajedno prisustvovali trpezi ljubavi, koju su sa velikom ljubavlju pripremili parohijani u Lionu, u Francuskoj.