Početna Događanja Priprema Uskrsa u srpskoj školi u Minhenu nastavnice Tatjane Hot

Priprema Uskrsa u srpskoj školi u Minhenu nastavnice Tatjane Hot

„Proleće je uveliko zagospodarilo minhenskim krajem, ali umesto lepog vremena donelo je opet sneg. Pomalo neobična kombinacija…učionica, učenici, sneg i šarena jaja. Učenici dopunske nastave na srpskom jeziku iz Minhena, koja je u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije, ovih dana bili su bezrezervno vredni i časovi su bili posvećeni Uskrsu”, istakla je  nastavnica Tatjana Hot.

Nastavnica je ispričala učenicima kako proleće donosi svake godine neobične šarene boje, a sa prolećem stiže i najznačajniji hrišćanski praznik- Uskrs. Učenici koji pohađaju ovaj vid nastave bili su veoma inspirisani pričama nastavnice. Tako su kao rezultat časova o Uskrsu, nastala šarena jaja koja su učenici ukrašavali dekupaž tehnikom. Pored dekupaža, učenici su pravili i kolaže o Uskrsu i vešto pisali po tabli priče o šarenim jajima.

Priprema Uskrsa na časovima nastavnice Tatjane Hot
Foto: T. Hop

„Uskrs je jedan od najznačajnijih i najradosnijih hrišćanskih praznika, jer se tada proslavlja Isusovo vaskrsenje i povratak u novi život. Praznična čarolija uvodi nas u svet tradicije, običaja i verovanja koja negujemo, poštujemo i širimo svetom učeći o njima”, ispričala je nastavnica Hot. Ona je dodala, da su učenici su „bili veoma vredni, a atmosfera na času veoma prijatna. Na časovima ovog tipa uči se naša srpska tradicija, a deca bogate svoja dosadašnja saznanja. Zadovoljna deca ponela su kućama svoja prelepo ukrašena jaja i kolaže”.

I nastavnica je zaključila da aktivnosti ovog tipa, koje se realizuju u čast predstojećeg praznika Uskrsa, donose veoma lepo raspoloženje među učenicima i mir među svim ljudima. Nakon ove aktivnosti, đaci srpske dopunske škole u Minhenu otišli su na zasluženi dvonedeljni raspust, na kome će sa radošću dočekati praznik posvećen vaskrsenju Isusa Hrista.

Foto: T. Hot