Početna Opšte U Jerevanu održano Poetsko – muzičko popodne o srpskom romantizmu

U Jerevanu održano Poetsko – muzičko popodne o srpskom romantizmu

Ambasada Republike Srbije u Jermeniji je, u okviru obeležavanja Meseca frankofonije u Jerevanu, u Muzeju književnosti i umetnosti organizovala Poetsko-muzičko popodne o srpskom romantizmu, pod nazivom „Možda spava”.

Direktor Muzeja Vahagn Sargsjan je u uvodnom izlaganju izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Ambasadom Srbije u Jermeniji u organizaciji ovog multikulturnog događaja. U prisustvu predstavnika diplomatskog kora, MIP Jermenije i kulturne javnosti Jerevana, ambasadorka Republike Srbije u Jermeniji Tatjana Panajotović Cvetković je na francuskom jeziku predstavila istorijske veze Srbije i Francuske, kao i aktuelne aktivnosti Srbije na promociji frankofonije, sa akcentom na značaj koji Srbija pridaje sticanju punopravnog članstva u Međunarodnoj organizaciji frankofonije. Ambasadorka je govorila i o istorijskom kontekstu razvoja srpskog romantizma u poeziji i muzici, prenela je Ambasada Srbije u Jermeniji.

U okviru umetničkog dela programa, prisutnima je na francuskom, jermenskom i srpskom jeziku predstavljen izbor pesama i muzike srpskih umetnika 19. i 20. veka, kao i pojedina dela jermenske i francuske umetnosti. Realizaciju ovog kulturnog događaja su podržali počasni konzul Srbije u Jerevanu Babken Simonjan, pijanistkinja Margarit Sargsjan, studentkinje Francuskog univerziteta u Jermeniji i članovi kolektiva Ambasade.