Početna Informacije KSD Bambi iz Beča nastupa na Evropskoj smotri dečijeg folklora dijaspore u...

KSD Bambi iz Beča nastupa na Evropskoj smotri dečijeg folklora dijaspore u Vrnjačkoj Banji

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča učestvovaće na prvoj Evropskoj smotri
dečijeg folklora dijaspore koja se sutra, 08. aprila, održava u Hali sportova u Vrnjačkoj
Banji. Tim povodom oni su prosledili saopštenje za javnost austrijsko-srpska agencija za komunikaciju sa bečkim korenima i sedištem u Beogradu Rudnik.at

Članovi dečijih ansambala Bambija  najpre će učestvovati u defileu svih učesnika Smotre sa početkom od 11h na poznatoj banjskoj Promenadi. Nakon toga, nastupiće u trećem bloku takmičarskog dela sa koreografijom: „Koj’ mi ga nema na sedenću”, autora Vladana Radojkovića, uz muzički aranžman prof. Vladimira Milićevića, a na čelu sa umetničkim rukovodiocem Aleksandarom Pantićem.
Predsednik Kulturno-sportskog društva Bambi, koji je ujedno i predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF), Aleksandar Stanković, kaže da je najvažnije da deca budu zadovoljna.

Mladi igrači SKD Bambi iz Beča
Foto: SKD Bambi Beč


„Iako je ovo prva Evropska smotra dečijeg folklora dijaspore u kojoj smo ne samo takmičari, već sam i sam deo organizacionog odbora manifestacije, odziv i interesovanje je veliko. Osim što će se takmičiti, mnogo je važnije da će se deca na Smotri družiti i iskreno verujem da će im biti lepo. Ono što će biti posebno zadovoljstvo je videti toliko dece na jednom mestu koja su čuvari srpske tradicije i kulture svih nas u dijaspori, Srbiji i regionu i koja su naša budućnost ”, naglašava Stanković.
Osim u takmičarskom, dečiji ansambl Bambija nastupiće i u revijalnom delu sa koreografijom „Cveće đurdjevsko”, autora i umetničkog rukovodioca Aleksandara Pantića uz muzički aranžman Saše Mazinjanina.

O društvu Bambi
Kulturno-sportsko društvo Bambi je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja.
Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.
Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. KSD Bambi je posebno poznat po tome što se najviše pažnje poklanja radu sa decom.
Kulturno-sportsko društvo Bambi je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu. Više informacija: www.ksvbambi.at

O Evropskoj smotri dečijeg folklora dijaspore


Na prvoj Evropskoj smotri dečijeg folklora dijaspore nastupiće oko 30 dečijih folklornih ansambala iz dijaspore, Republike Srbije i Republike Srpske. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i opštine Vrnjačka Banja, a u organizaciji Asocijacije srpskog folklora dijaspore. Više informacija na www.asfd.rs

Maja Marković