Početna Kultura Film „Trag divljači” u glavnim takmičarskim programima na festivalima u Moskvi i...

Film „Trag divljači” u glavnim takmičarskim programima na festivalima u Moskvi i Vizbadenu

Film „Trag divljači” uvršten je u glavne takmičarske programe dva međunarodna festivala. Debi Nenada Pavlovića biće prikazan na 45. Moskovskom međunarodnom festivalu, koji će biti održan od 20. do 27. aprila i na 23. Filmskom festivalu „goEast” od 26. aprila do 2. maja.

Projekcija u Moskvi je zakazana za 21. april i biće ujedno i međunarodna premijera Pavlovićevog filma, dok će u nemačkom gradu Vizbadenu, u okviru Festivala „goEast”, ovaj retro-triler biti prikazan u dva termina: 30. aprila i 1. maja.

Film je režirao Nenad Pavlović, koji je sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim napisao scenario. Uloge u filmu tumače Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica, Mirko Vlahović, Filip Šovagović, Boris Milivojević.

U Vizbadenu se u istoj konkurenciji prikazuje i film Siniše Cvetića „Usekovanje”, koji je na Moskovskom međunarodnom festivalu učestovao prošle godine, kada je ovenčan nagradom za najboljeg reditelja, baš kao i dokumentarac „Flotacija”, čije su autorke Alesandra Tatić i Eluned Zoi Ajano. U Vizbadenu biće prikazane i srpske manjinske koprodukcije „Probudi me”, Marka Šantića i „Stric”, Davida Kapca i Andrije Mardešića, kao i kratki srpski filmovi „Wire”, Ivice Milarića i „Pera ne zna kad mu se žena porodila, a kamoli nilski konj”, Teodore Arsić.

Na festivalu u Vizbadenu biće prikazan i film Živojina Pavlovića „Doviđenja u sledećem ratu” iz 1980. koji je prošle godine restaurirala i digitalizovala Slovenačka kinoteka. Planirano je da nakon projekcije, koja je zakazana za 1. maj, o filmu svog oca govori Nenad Pavlović.

Izvor i foto: Filmski centar Srbije