Početna Najave Vaskršnja radionica u Stavangeru pomerena za nedelje na subotu

Vaskršnja radionica u Stavangeru pomerena za nedelje na subotu

Predstavnici Udruženja Srba u Rogalandu Ivo Andrić iz Norveške obaveštavaju da su morali da pomere dan održavanja Vaskršnje radionice, koja je bila planirana za nedelju. mesto nedelje, ona će biti održana sutra u subotu. Zbog pomeranja je morala do dođe  zbog rasporeda bogosluženja koje je udruženje naknadno dobilo.

Radionica će se održati u prostorijama Gausel škole (Gauselbakken 103, 4032 Stavanger) od 11 do 13 časova a namenjena je za svu decu, ne samo za školarce i predškolce. Takođe, na druženje su pozvani roditelji ali i svi ostali koji to žele.

Od aktivnosti deca će se zanimati: farbanjem jaja dekupaž tehnikom, pravljenjem kartonskih korpica u obliku zeke ili pileta za svoje ukrašeno jaje.

„Prota Sreten Mitrović će nam se pridružiti da najmlađima približi i objasni zašto slavimo Vaskrs i zbog čega je to najradosniji hrišćanski praznik. Kao i obično, Udruženje Ivo Andrić će obezbediti kafu, čaj i sokove, a sve one koji budu dolazili molimo da ponesu po neku sitnicu za slano ili slatko posluženje”, istakli su u udruženju i pozvali sve na svetu liturgiju na Vaskrs u nedelju u 10 časova.