Početna Najave Sutra (22.04.) u Dransiju kod Pariza se održava manifestacija sećanja na žrtve...

Sutra (22.04.) u Dransiju kod Pariza se održava manifestacija sećanja na žrtve ustaškog režima

2CFGDWN Jasenovac, Croatia - September 5, 2020. Area of museum and monument of holocaust

„Dok se u Jasenovcu bude održavala liturgija i pomen za sve žrtve ustaškog režima, mi ćemo u isto vreme ovde u Francuskoj, u gradu Dransiju (kod Pariza)  doći u velikom broju da kažemo da ne zaboravljamo ni jednu žrtvu ustaškog režima”, poručili su Srbi iz Pariza u organizaciji udruženja Deca Jasenovca.

„Molimo vas da dođete i sa vašom decom i da budete tu u što većem broju, da budemo brojni, da odvojite sat vremena vašeg vremena i da ponosno svima kažete : „bio sam i ja” na Prvom najvećem skupu na zapadu. Nek svako od vas donese jedan evro koji ćete staviti u kutiji koja se odnosi manastiru Jasenovac ili u kutiji koja će se odneti za izgradnju crkve Sveti mučenici Jasenovački na Kozari u Republici Srpskoj”, dodali su organizatori.

Okupljanje i pomen će biti u Aveniji  Žan Žore pored spomenika za deportaciju francuskih Jevreja, od 10 do 11 časova.  (107 Avenue Jean Jaurès, 93700 Drancy, France).

Na skupu će govoriti predsednik udruženja Deca Jasenovca AFRMVJ David Jakovljević, potom francuski istoričar Aleksis Trud kao i Đuro Ćetković, predsednik Saveza Srba u Francuskoj. Nakon odavanja pošte minutom ćutanja i izvođenjem pesama postaviće se cveće pored spomenika za deportaciju francuskih Jevreja.