Početna Kultura U toku audicije za dečiji hor Zvonce u Oslu

U toku audicije za dečiji hor Zvonce u Oslu

U organizaciji novoosnovanog Srpskog kulturnog centra u Oslu u Norveškoj i dečijeg hora Zvonce, takođe iz Osla danas (subota) sutra i u sredu se održava audicija za prijem novih članova. Audicija se odražva u prostorijama muzičke škole Nomus (Bygoy Alle 10, 0262 Oslo).
Audicija se sastoji od osnove provere sluha i ritma, i pevanja jedne dečije pesme po izboru.

Jedan od prvih projekata u okviru aktivnosti muzičke sekcije Srpkog kulturnog centra u Oslu je dečiji hor Zvonce. Namenjen je deci školskog uzrasta (od 6 – 14 godina) koja će po položenoj audiciji biti raspoređena u dve grupe hora – mali i veliki.


„Repertoar hora je baziran na dečijom kulturi (dečije pesme, klasične i moderne kompozicije, svetovne i duhovne muzike primarno srpskih autora). Hor je besplatan i ima za cilj pored očuvanja i negovanja srpkog kulturnog nasleđe i jezika, i socijalan karakter u vidu arene gde se deca mogu družiti.
Hor planira kvalitetan rad kroz veoma sadržanje aktivnosti koje će ga svrstati u jedan od najbolji dečijih horova u zemlji. Probe su organizovane svake srede u večernjem terminu i prate školski raspore. Hor odi Vladimir Puhalac, kompozitor, pijanista i muzički pedagog sa preko 20 godina iskustva i rada sa decom”, istakli su u SKC u Oslu.

Termini audicija:  

Subota 29. april u 17 časova

Nedelja 30. april u 17 časova

Sreda, 3. maj u 17 časova