Početna Događanja Priredba za decu „Ala je lep ovaj svet” održana 18. put u...

Priredba za decu „Ala je lep ovaj svet” održana 18. put u Frankfurtu

U organizaciji Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta minulog vikenda u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg održana je tradicionalna priredba za decu Ala je lep ovaj svet. U prepunoj crkvi na dečiji praznik poznat kao Vrbica, okupilo se mnoštvo dece iz nekoliko pokrajna Nemačke, a po prvi put ove godine u programu je učestvovala i jedna učenica dopunske nastave na srpskom jeziku iz Pariza, istakli su organizatori.

„Ova tradicionalna priredba za decu održana je osamnaesti put, takmičarskog je duha, gde se takmiče deca školskog uzrasta u recitovanju poezije u dve kategorije, od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda”, naglasili su organizatori.


Foto: Udruženje pisaca Sedmica

Žiri u sastavu: sveštenik Simon Turkić, bibliotekarka Jelene Andrić i pesnik Aleksandra Jovanovića, imali su veoma težak zadatak da među odabranim proglase najbolje recitatore i dodele Bambi orfeje za osvojeno I, II i III mesto.

Svim nagrađenim i pohvaljenim recitatorima uručeni su Bambi orfeji, diplome, pohvale i poklon knjige.

Odlukom žirija nagrade su pripale sledećim recitatorima od 1. do 4. razreda: 1. mesto Dunji Stojiljković , 2. mesto Izi Rifard, 3. mesto Aleksiji Soboleski. Pohvaljeni učenici su Lana Jaramaz, Elena Lukjanović, David Klasen, Maša Momčilović, i Teodora Ćulibrk.


Foto: Udruženje pisaca Sedmica

Nagrađeni recitatori od 5. do 8. razreda: 1. mesto Sofija Beslać,2. mesto Helena Milovanovič i 3. mesto Milica Dragović. Pohvaljeni učenici u ovoj kategoriji su Đorđe Balta, Dunja Tomić, Matija Milićević, Jovana Marković i Nina Borisavljević.

„Muzički deo programa upotpunile su Hristina Marković i Jovana Rakin muzičkim numerama na violini, kao i najmlađa grupa Kulturno – umetničkog društva Dunav iz Hohjma. Program su vodile Leontina Damjanović i Jana Navalušić. Svim učesnicima priredbe na kraju programa podeljeni su slatki paketići. Zahvaljujemo se sponzorima na pomoći da se ova priredba uspešno realizuje: Agenciji službe bezbednosti Lotus iz Majnca, Prvoj onlajn biblioteci Kutak bibliotekarke Jeje, kao i sveštenstvu Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg na čelu sa ocem Simonom Turkićem, što su omogućili da ovogodišnju priredbu održimo u ovoj prelepoj svetinji. Do sledećeg druženja pozdravlja vas vaše Udruženje pisaca Sedmica uz pozdrav – JEZIK NAM JE OTADŽBINA!”, naglasili su u Sedmici.