Početna Vesti Održani pomeni širom rasejanja nevino postradalim osnovcima i radniku OŠ Vladislav Ribnikar...

Održani pomeni širom rasejanja nevino postradalim osnovcima i radniku OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu

U mnogim hramovima Srpske pravoslavne crkve danas su održavani pomeni za nevino nastradale učenike i radnika obezbeđenja osnovne škole Vladislav Ribnikar iz Beograda, koji su juče stradali u nezapamćenom zločinu koji se dogodio u Srbiji, kada je 13.-godišnjak ubio osam svojih drugara i omiljenog čuvara škole i ranio još šest osoba od kojih je još jedna devojčica u kritičnom stanju.

„Danas 4. maja 2023. godine, nakon Jutarnjeg bogosluženja, protojerej Đorđe Pantelić uz prisustvo episkopa austrijsko-švajcarskog, Italije i Malte u Sabornom hramu Svetog Save, služio je pomen nevino postradalim osnovcima i njihovom čuvaru, Draganu, osnovne škole Vladislav Ribnikar na Vračaru. Velikom tugom u srcima sveštenstva i naroda Eparhije austrijsko-švajcarske, Italije i Malte, izjavljujemo saučešće porodicama stradalih. Hristos Vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi, a onima koji su u grobovima život darova! Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!”, istaknuto je u Sabornom hramu Svetog Save u Beču, u Austriji.

Pomeni su održani širom rasejanja u mnogim gradovima u Nemačkoj, Francuskoj,Austriji, Italiji…Vladika Grigorije se još juče povodom pucnjave u beogradskoj školi oglasio na svom Instagram profilu:„Kada ovaj svet iznenada i tragično napuste nedužne duše, riječi nisu dovoljno snažne i moćne da nam pruže utjehu, ali nam zato tugu blaži spoznaja da nas nikada niko nije napustio zauvijek. Da Gospod svojom nemjerljivom i vječnom ljubavlju prigrli duše svih postradalih, a da njihovim bližnjima pruži utjehu i mir”, istakao je vladika diseldorfski i sve nemački Grigorije.

Foto: Saborni hram Svetog Save Beč