Početna Najave U Beču se odražava konferencija „Razuman roditelj” 20. maja 2023.

U Beču se odražava konferencija „Razuman roditelj” 20. maja 2023.

U Beču će se 20. maja 2023. održati stručna edukativna konferencije pod nazivom „Razuman roditelj”. Mesto događanja je hotel Hilton Stadpark, sa početkom u 11h.
Predavači su Danijela Ostojić, klinički psiholog sa preko deset godina iskustva u radu sa decom, adolescentima i odraslim i Tatjana Javoranin, profesionalni edukator za vaspitanje dece, osnivač „Inspired by children” i autor knjige pod nazivom „Filipova metoda”.

Osnivači su i edukatori potpuno novog vaspitnog pravca, pod nazivom Razuman roditelj, koji na inovativan i autentičan način pristupaju vaspitanju dece, partnerskim odnosima i edukaciji roditelja o bitnosti njihove uloge u ranom razvoju deteta. Jedan od ciljeva ovog pravca je edukacija o tome koliki uticaj na roditeljstvo ima sam lični razvoj pojedinca (te razvoj i kao partnera), te bitnost prihvatanja lične odgovornosti roditelja u vaspitanju. I kao najvažnije podizanje svesti o negativnim posledicama koje primene tradicionalnih metoda (kazne, batine, posramljivanje, slanje u ćošak…) imaju na kasniji razvoj detetove ličnosti.

„Partnerski odnosi i odražavanje istih na vaspitanje deteta”, će takođe biti konferencije. Govoriće se između ostalog o problemu nedostatka partnerske komunikacije, neadekvatnoj partnerskoj komunikaciji, te koliko i kako samo rođenje deteta utiče na menjanje partnerskih odnosa i na formiranje roditeljskog stila. Sve informacije i rezervacija mesta vrše se putem 𝒓𝒂𝒛𝒖𝒎𝒂𝒏𝒓𝒐𝒅𝒊𝒕𝒆𝒍𝒋@𝒈𝒎𝒂𝒊𝒍.𝒄𝒐𝒎 u kome je neophodno navesti ime i prezime, kontakt telefon i mejl adresu za isporuku ulaznica/snimka.