Početna Najave U Nišu se od 28.07. do 06. 08. održava drugi po redu...

U Nišu se od 28.07. do 06. 08. održava drugi po redu Letnji kamp srpskog jezika

Akademska srpska asocijacija poziva sve pripadnike srpskog rasejanja, kao i ljubitelje srpskog jezika, kulture i tradicije – od 18 do 25 godina da se prijave na letnji kamp koji će se održati u Nišu. Letnji kamp će se održati u periodu od 28. juli. 2023. do 6. avgusta. 2023. godine. Prijave su do 31. maja. Nakon završetka kampa svi učesnici će dobiti potvrde o pohađanju letnjeg kampa koje izdaje Akademska srpska asocijacija.

„I ove godine nastavljamo sa popularizacijom srpskog jezika, istorije, kulture i tradicije u dijaspori i regionu. Cilj kampa je učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta, i to putem časova srpskog jezika”, poručili su organizatori i dodali da „Letnji kamp srpskog jezika predstavlja jedinstvenu priliku da učesnici uče i usavršavaju srpski jezik u jedinoj akreditovanoj školi srpskog jezika od strane Agencije za kvalifikacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije”.

Učesnici će pored učenja i usavršavanja srpskog jezika moći da se druže sa vršnjacima iz svih krajeva sveta i Srbije, kao i da uče o srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji kroz različite radionice (istorijska, folklorna, sportska, radionica starih zanata, veronauke i psihološko savetovanje itd.), a takođe će se upoznati sa znamenitostima Niša, Vranja i okoline.

Prijave putem mejla asasocijacija@gmail.com sa naslovom „Prijava – letnji kamp” ili na linku