Početna Kultura Koncert posvećen Eriku Satiju održaće se u utorak 16. maja u Kulturnom...

Koncert posvećen Eriku Satiju održaće se u utorak 16. maja u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Povodom 157. godišnjice rođenja Erika Satija, Miomira Vitas i asocijacija PARADE (Arcueil) organizuju koncert u Kulturnom centru Srbije u čast jednog od najvećih i najpoznatijih francuskih kompozitora. Koncert će se održati 16. maja 2023. u 19:30.

„Porodica Vitas-Bogino jedinstvena je po svojoj opredeljenosti za muziku. Miomira Vitas jedna je od najaktivnijih koncertnih pevačica (iz to poslednjih godina i operski reditelj) sa stažom dugim 48 godina. Konstantin Bogino, pijanista, poznato ime u svetskom kamernom izvođaštvu i svakako jedan od najtraženijih pedagoga, roditelji su i tri već odavno na evropskoj sceni prisutna muzičara: Bogdana, rok instrumentalista i pevač, Viktora, pijanista i klavirski pedagog, tvorac originalnih muzičko-teatralnih predstava i Ljeva Teodora, violinista i kamerni muzičar”, rečeno je u Kulturnom centru Srbije u Parizu..

Njihova saradnja sa Kulturnim centrom Srbije datira od 1987. „Organizovali su brojne koncerte, obeležavajući značajne datume iz srpske kulture, pozivajući viđene umetnike iz celog sveta (uz učešće Asocijacije PARADE). Na večerašnjem koncertu, obeležavajući tradicionalno rođendan Erika Satija, učestvuju pored članova muzičke porodice Bogino i gost iz Srbije Teuta Asllani, sopran, Irene Pavinato i Fabio Napoletano, pijanisti iz Italije”, naglašeno je u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Učesnici su Miomira Vitas, mecosopran (Srbija-Francuska), Teuta Asllani, sopran i flauta (Srbija), Irene Pavinato, klavir (Italija),  Konstantin Bogino, klavir (Srbija-Francuska), Bogdan Bogino, bariton (Srbija-Francuska), Viktor Bogino, klavir (Srbija-Francuska), Ljev Teodor Bogino, violina (Francuska-Holandija), Fabio Napoletano, klavir (Italija).

Foto: arhiva Kulturni centar Srbije u Parizu