Početna Škola Kros RTS-a u Cirihu

Kros RTS-a u Cirihu

14. maja 2023. na terenu Fudbalskog kluba Srbija u Šlirenu održan je Kros RTS-a za kanton Cirih. Ovogodišnja trka je okupila oko 60  učesnika, đaka srpske dopunske škole u kantonu Cirih i dece članova FK Srbija u Šlirenu. Pre takmičenja naglašeno je da je ovogodišnji kros, osim što promoviše fizičke aktivnosti, zdrav stil života i veze sa maticom Srbijom, svim srcem posvećen učenicima i osoblju Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Svi učesnici sa roditeljima, nastavnicima i članovima kluba FK Srbija
Foto: Srpska škola u Švajcarskoj

Na stazu su izašli prvo najmlađi učesnici, od tri do pet godina koji su oduševili sve prisutne. Usledilo je sedam uzbudljivih trka učenika, a na kraju su na radost dece u dve revijalne trke trčali roditelji i nastavnici.

Skupu je kao i prošle godine prisustvovala konzulka Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu Sanja Stojanac  koja je pobednicima trka i najmlađim učesnicima uručila diplome. 

Uprava FK Srbija je zahvalila svim učesnicima krosa, njihovima roditeljima, Dopunskoj školi na srpskom jeziku i Generalnom konzulatu na poverenju i izrazila nadu da će se ova tradicija saradnje nastaviti i u godinama koje dolaze.

Diplome je uručila generalna konzulka Sanja Stojanac
Foto: Srpska škola u Švajcarskoj