Početna Događanja U Beču održan Bambijev osmi po redu Međunarodni fudbalski turnir

U Beču održan Bambijev osmi po redu Međunarodni fudbalski turnir

U organizaciji KSD Bambi iz Beča, na stadionu SV Dinamo Helfort u austrijskom prestonici  održan je 8. Internacionalni fudbalski turnir. Turnir je okupio ljubitelje rekreativnog fudbala podeljene u dve grupe – juniori i veterani. Učestvovale su 24 ekipa iz Austrije, Italije, Slovenije i Srbije. Za najbolje timove bile su pripremljene i vredne novčane nagrade. 

Pobednik u juniorskoj kategoriji bio je klub Adut grill Austrija, drugo mesto zauzeo je FK Internacional Kikers Austrija, a treće Vuk Karadžić Trst. U veteranskoj grupi, prvo mesto osvojila je ekipa Kafe City, drugi su bili članovi tima Ex-yu, oba iz Austrije, a na trećem mestu je klub Nk Proteus Slovenija.

Nk Proteus Slovenija, treće mesto veteran
Foto: KSD Bambi

„U našem Bambiju se, pored folklora, bavimo i sportom u svim uzrastima. Poznati smo po našem Internacionalnom fudbalskom turniru, koji se ove godine održao 8.put, i koji svake godine okuplja sve više i više ekipa iz cele Evrope. Aktivno radimo na tome da on postane jedan veliki međunarodni turnir. Ove godine nizom aktivnosti obeležavamo 50 godina postojanja našeg kluba tako da svaka manifestacija, odnosno ovaj, kao i zimski fudbalski turnir, imaju poseban značaj za sve nas. Čestitam pobednicima i zahvaljujem se svim timovima koji su učestvovali, kao i članovima i prijateljima Bambija za angažman u organizaciji turnira”, rekao je Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi iz Beča. 

Sudije pre početka turnira
Foto: KSD Bambi

O KSD Bambi

Kulturno – sportsko društvo Bambi je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.

Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo „Bambi“ je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu. Više informacija: www.ksvbambi.at