Početna Događanja U Dortmundu održan crkveno-narodni zbor

U Dortmundu održan crkveno-narodni zbor

Minule nedelje u Dortmundu, u Nemačkoj,  je održan crkveno-narodni zbor 25. po redu, koji je  nastavak Kočićevog zbora. Zbog je održan u dvorištu hrama Svetog apostola Luka, Crkvene parohije u Dortmundu. Zboru je prethodila liturgija, koju je služio lokalni paroh protojerej Danilo Dangubić uz sasluženje đakona Krsta Avdalovića. Otac Danilo se prisutnima obratio besedom i na liturgiji i na samom otvaranju narodnog veselja.


Foto: CO Dortmund

Izuzetno veliki broj sabranih imao je priliku da prati kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali: KUD Srbija iz Dortmnunda, KUD Jelek iz Vupertala, Zorica Barać, Tamara Jakimovska i Etno grupa KUD-a Srbija, dok su naratorke programa bile Ivana Pošarac i Nikolina Mutić.  Ovogodišnji gost, koji je pesmom uveselio narod, a na opšte zadovoljstvo prisutnih, bio je Ranko Stanić Džimi.

Organizator, Uprava Crkvene opštine Dortmund, zahvalna je Gospodu i svim trudbenicima za još jedan uspešno realizovan projekat koji je sabrao veliki broj naših parohijana i gostiju u porti dortmundskog hrama, istaknuto je o ovoj parohiji.