Početna Događanja Humetnost 2023 u Beču prikupila (za sada) 3050 evra za mlade košarkaše...

Humetnost 2023 u Beču prikupila (za sada) 3050 evra za mlade košarkaše kluba Centar iz Kosovske Mitrovice

U organizaciji Srpskog kulturnog centra iz Beča, u minuli petak, u austrijskog prestonici održana je manifestacija Humetnost 2023, na kojoj je za Omladinski košarkaški klub Centar iz Kosovke Mitrovice sakupljeno 3050 evra.

„Salu VHS-a ispunilo je 400 gostiju koji su uživali u programu koji je trajao 90 minuta. Program je oslikao ne samo kvalitet umetnika koji učestvuju, već i njihovu nesebičnu želju da svojim nastupom pomognu drugome”, istakli su organizatori, članovi Srpskog centra iz Beča.


Foto: FB Srpski centar Beč

Na ovoj manifestaciji nastupili su, pored domaćina, članovi Organizacije srpskih studenata u inostranstvu sa njihovim orkestrom, članovi Kluba mladih umetnika Prosvjete iz Austrije, Dečji crkveni hor – Svetosavci,  Prosvjetin mali hor, Prosvjetina Mreža srpskih dopunskih škola u Austriji, članovi udruženja A:Kultura Vienna, igrači KUD Jedinstvo iz Beča, igrači Branko Radičević iz Beča, solo pevačica Katarina Kovačević, Milica Nikolić i Lorena Janković, violinistkinja Tanja Paucanović, učenica škole harmonike, Momir Marijoković kao i Đorđe Davidović, takođe harmonikaš.

Za ovu priliku organizovan je i Bazar Humenosti, na kome su gosti imali mogućnost da kupovinom likovnih i literarnih dela umetnika daju doprinos. „Kupujući likovna i literalna dela umetnika, njihove slike i knjige kao i dečje likovne radove takođe su učestvovali u ovoj manifestaciji. Bazar je obogatila i licitacija potpisanog košarkaškog dresa reprezentacije Srbije kao i potpisane lopte naših reprezentativaca 3×3”, naglasili su organizatori i dodali da je „Humetnost demonstrirala povezanost mališana iz Austrije sa vršnjacima sa Kosova i Metohije, a Beč je 02.06.2023 položio test iz humanosti – zajedno smo prikupili €3050”. Oni su se najtoplije zahvalili svima na učestvovanju u ovoj akciji i pokazanoj humanosti.

Članovi Centra
Foto: FB Srpski centar Beč

Srpski centar će lično uručiti prikupljena sredstva mališanima na Kosovu i Metohiji predstojećeg vikenda. Svi koji žele do srede 07.06.2023. na račun Centra mogu uplatiti svoju donaciju i time još više pomoći mladim košarkašima u Kosovskoj Mitrovici.

Račun Centra je:

Serbisches Zentrum

AT06 1400 0100 1020 5862

Naznaka: Humetnost 2023

Humetnost 2023 je manifestacija humanitarnog karaktera okrenuta pomoći i podršci onima koji to najmanje traže, a kojima je to najpotrebnije – deci i mališanima sa Kosova i Metohije. Ovogodišnja Humetnost imala je za cilj jačanje duha zajedništva, timskog rada i sporta.