Početna Vesti Patrijarh Porfirije posetio Ambasadu Srbije u Austriji

Patrijarh Porfirije posetio Ambasadu Srbije u Austriji

„Ambasada Srbije u Austriji imala je tu čast da ugosti njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija i arhijereje Srpske pravoslavne crkve. Patrijarh srpski Porfirije istakao je zadovoljstvo povodom učinjene posete Eparhiji austrijsko-švajcarskoj”, istaknuto je u Ambasadi Republike Srbije u Beču.

Ambasador Srbije Nebojša Rodić informisao je svoje goste o bilateralnim odnosima Srbije i Austrije i izrazio zahvalnost povodom posete patrijarha Ambasadi Srbije. On je ukazao na značaj Srpske pravoslavne crkve kao jednog od stožera srpskog naroda širom Austrije, ali i u rasejanju.

Patrijarh srpski Porfirije boravio je u višednevnoj poseti Eparhiji austrijsko-švajcarskoj i tom prilikom održao niz značajnih razgovora sa zvaničnicima Austrije, osveštao spomen-kapelu Svetih Srpskih Novomučenika na groblju bivšeg logora u Mauthauzenu, služio svetu arhijerejsku liturgiju, posetio članove crkvenih opština u Lincu i Beču, služio u novom srpskom hramu u Beču, susreo se sa predstavnicima austrijskog parlamenta, predstavnici Katoličke crkve, kao i sa mnogim našim vernicima u Austriji.

Foto: Ambasada Srbije u Beču