Početna Informacije U Beogradu održano peto po redu donatorsko veče humanitarne organizacije Srbi za...

U Beogradu održano peto po redu donatorsko veče humanitarne organizacije Srbi za Srbe

Predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe održali su sinoć u restoranu Košuta peto po redu Donatorsko veče. Cilj ove večeri je prikupljanje donacija u iznosu od 100.000 evra koje će organizacija usmeriti za izgradnju kuća porodicama Nešković sa šestoro maloletne dece iz Medveđe i Vuković sa petoro dece sa Kosova i Metohije kao i pomoć Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.  „Zahvaljujući donacijama pre donatorske večeri i tokom samog događaja prikupljeno je više od 30.000 evra” istakli su organizatori i dodali da očekuju uplate narednih dana na ime ovog događaja. Izveštaj sa konačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org

Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti kao što je pevač Nikola Rokvić, glumac Petar Božović, osnivač Humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo Arno Gujon, glumac Tihomir Stanić, voditeljke emisije 150 minuta Mira Lekić i Kristina Iglendža, odbojkaš Nikola Jovović, pevač Igor Simić, odbojkaš Stefan Mitrović, bivši košarkaš Marko Kešelj, bivši rukometaš Predrag Peruničić i mnogi drugi.


Foto: HO Srbi za Srbe

Nakon filma o Organizaciji u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, gostima se obratio episkop novobrdski Ilarion: „U današnje vreme je veliki dobitak ako čovek provodi makar malo vremena u pristojnom društvu, ako na televiziji gleda nešto što je makar pristojno, a da ne govorim koliko je značajan trud oko toga da se pomogne onima koji su ugroženi. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe to radi već godinama. Njihov angažman, njihov trud, njihov rad na Kosovu i Metohiji je posebno značajan zato što su oni svojim radom i trudom hrabrili sve ove godine narod da ostane i opstane na svojim ognjištima”.

Pre početka humanitarne aukcije, gosti su imali priliku da čuju odlomak iz romana Ive Andrića „Na Drini ćuprija” u izvođenju glumca Tihomira Stanića i da uživaju u pesmama ansambla „Kosovski božuri” i braće Stojković koji su svojim glasom zagrejali srca svih prisutnih.

Na humanitarnoj aukciji licitiran je dres proslavljenog košarkaša Nikole Mirotića, velikog prijatelja Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji niže uspehe u Barseloni, košarkaške lopte KK Crvena Zvezda i KK Partizan, sa potpisima svih igrača i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja koja je dar našeg najboljeg kaligrafa Dušana Mišića. Na aukciji je prikupljeno 4800 evra.

Za zabavni deo večeri pobrinuo se muzički dvojac Duo Fidelio koji na neverovatan način spaja popularne melodije svih muzičkih pravaca u kombinaciji violine i DJ-a i nadaleko poznati pevač Nikola Rokvić, na čiji glas niko ne ostaje ravnodušan.

Ovo je treće donatorsko veče Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u 2023. godini, u maju mesecu održano je prvo donatorsko veče u Trebinju dok je početkom juna održano prvo donatorsko veče ove organizacije u Bijeljini. U utorak 20. juna Humanitarna organizacija Srbi za Srbe biće domaćin i prve donatorske večeri u Čačku u hotelu „Rojal”. Svi zainteresovani za dolazak mogu se prijaviti putem mejl adrese donatorskovece@srbizasrbe.org