Početna Događanja U Hildeshajmu održan Prvi (S)Kup u malom fudbalu Eparhije nemačke

U Hildeshajmu održan Prvi (S)Kup u malom fudbalu Eparhije nemačke

U organizaciji Eparhije diseldorfske i nemačke, minulog vikenda u Hildeshajmu, održan je prvi turnir u malom fudbalu pod nazivom (S)Kup. Ideja ovog turnira bila je da se okupe naši ljudi, ljubitelji fudbala iz cele Nemačke, da na prvom mestu igraju fudbal, da se druže, upoznaju, sklapaju prijateljstva. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom vladike Grigorija, strasnog ljubitelja fudbala.

Okupilo se 41 ekipa sa teritorije cele Nemačke, koji su bili podeljene u pet kategorija: petlići, mlađi juniori, juniori, veterani i seniori.


Foto: Eparhija nemačka

Prvi S Kup 2023. počeo je večernjim bogosluženjem u manastirskom hramu Uspenja presvete bogorodice u Himelstiru, koji je služio sveštenik iz Minhena Bojan Simić.  Nakon zajedničke večere i druženje je nastavljeno u manastirskoj sali. Narednog dana u subotu, održan je turnir. Počeo je izvođenjem himne Bože pravde, koju je otpevala Pavlina Radovanović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji, za koju, svi sa ponosom kažu da je dete anđeoskog glasa. Vladika Grigorije je otvorio turnir, a momci svih uzrasta su nastojali da se pokažu u najboljem svetlu.

U konkurenciji petlića pobedila je domaća ekipa FK Obilić iz Hildeshajma pošto su bili bolji od svojih drugara iz Srpski FK Hanover iz Hanovera u međusobnom skoru 3:0.

Kod mlađih juniora takođe je pobedila domaća ekipa FK Obilić iz Hildeshajma, pošto su u finalnoj utakmici pobedili vršnjake ekipe Orlići iz Kasela rezultatom 3:0.

U konkurenciji juniora pobednik turnira je ekipa FK Srbija iz Berlina pobedila tim Beli Orlovi iz Bilefelda rezultatom 2:0.

U konkurenciji veterana pobedila je ekipa SFV Slavija iz Karlsruea, koja je u finalnoj utakmici bila bolja od ekipe Zahumlja iz Trebinja, posle izvođenja jedanesteraca. U regularnom delu rezultat je bio 0:0.

U konkurenciji seniora u velikom finalu sastale su se ekipe Zahumlja iz Trebinja i Tempa iz Frankfurta, pošto su prethodno u polufinalu bili bolji od ekipa FK Srbija iz Esena i ekipe Parohija Vupertal iz Vupertala. U finalnoj utakmici Zahumlje je bilo bolje od ekipe Tempa, pobedivši rezultatom 3:0.

Foto: Eparhija nemačka

Između igranja utakmica bilo je dosta pevanja, bodrenja publike koja je došla sa raznih strana Nemačke. U kulturno-umetničkom programu je učestvovao KUD Srbija iz Hanovera sa tri folklorne grupe. Prvu su činili učenici dopunske škole na srpskom jeziku, a nastupili su i članovi prvog ansambla i starija grupa folkloraša. Takođe svi su uživali u pevanju Pavline Radovanović i drugih mnogobrojnih pojedinaca. Takođe drugog dana S Kup-a nakon utakmica priređena je večera i zabavno veče u manastirskoj sali.

Narednog, završenog dana, S Kup je „krunisan je svetom arhijerejskom liturgijom u manastiru Himelstiru koju je služio episkop Grigorije uz sasluženje sveštenika i vernog naroda”, prenela je Eparhija nemačka.

Sav prihod od ovog turnira namenjen je obnovi našeg manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Himelstiru.

Učesnici turnira su bili:

Petlići:

Srpski FK Hanover iz Hanovera

FK Obilić iz Hildeshajma

Mlađi juniori:

Srpski FK Hanover iz Hanovera

Orlići iz Kaselaa

FK Obilić iz Hildeshajma

FK Obilić II iz Hildeshajma

Juniori:

Orlovi iz Salzgiter Bada

FK Srbija iz Berlina

Borusija Parohija Dortmund iz Dortmunda

Beli Orlovi iz Bilefelda

FK Obilić iz Hildeshajma

Veterani:

Srpski FK Hanover iz Hanovera

Inter iz Dortmunda

Dinara iz Salzgiter Bada

SPC Štutgart iz Štutgarta

Team Serbien iz Osnabrika

FK Nikola Tesla iz Hamburga

Sveti Sava iz Salzgiter Bada

Parohija Kasel iz Kasela

Zahumlje iz Trebinja

SFV Slavija iz Karlsruea

Seniori:

Team Serbien iz Osnabrika

Parohija Vupertal iz Vupertala

FK Srbija iz Esena

Srpski FK Hanover iz Hanovera

Beli Orlovi iz Bilefelda

Renator iz Braunšvajga

Crkvenjaci iz Ahena

Zahumlje iz Trebinja

SPC Keln iz Kelna

Tempo iz Frankfurta

Imowes Mont GmbH iz Diseldorfa

FK Obilić iz Hildeshajma

Svetosavci iz Frankfurta

Kulman iz Hanovera

Interkuler iz Dortmunda

Parohija Kasel iz Kasela

Parohija Lipštat iz Lipštata

TeMax Leasing iz Zezena

FK Srbija iz Berlina

SCO Frajburg iz Frajburga