Početna Informacije Raspisan Književni konkurs Ulaznica 2023

Raspisan Književni konkurs Ulaznica 2023

Časopis Ulaznica i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisali su Književni konkurs Ulaznica 2023 za neobjavljene priče, pesme i eseje. Pravo učešća na konkursu Ulaznica 2023 imaju svi autori/ke koji pišu na srpskom, hrvatskom, crnogorskom ili bošnjačkom jeziku.  

Rok za slanje radova je 15. septembar 2023. godine. Radove slati isključivo poštom u zatvorenoj koverti na adresu:
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”
Za konkurs „Ulaznica 2023”
Trg slobode 2
23000 Zrenjanin, Srbija.

Radovi ne smeju da budu prethodno objavljivani. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu, kao i na društvenim mrežama pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa Ulaznica 2023.  

Pesme, priču ili eseje treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke šalje se u zatvorenoj koverti koja se prilaže uz radove.

Moguće je poslati najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa Ulaznica, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.  Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada upriličiće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu 8. decembra 2023. godine u 19.00 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj Ulaznice u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi, navedeno je u saopštenju zrenjaninske biblioteke.

Kontakt za dodatne informacije: +38123566210 ili zrulaznica@gmail.com