Početna Kultura „Majka Mara” uvrštena u industri program Karlovih Vari

„Majka Mara” uvrštena u industri program Karlovih Vari

Film „Majka Mara” uvršten je u industri program „Eastern Promises” Međunarodog filmskog festivala u Karlovim Varima u Češkoj i to u sekciju „Work in Progress”. Nova filmska režija proslavljene srpske glumice Mirjane Karanović snimljena je prošlog leta i jeseni u Beogradu. Film producira Snežana van Hauvelingen u ime filmske kuće This and That Productions, a nastanak ovog ostvarenja podržao je Filmski centar Srbije.

U selekciji „Work in Progress” nalazi se jedanaest igranih i dokumentarnih igranih filmova u poodmakloj fazi produkcije ili postprodukcije iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, Balkana, bivšeg Sovjetskog Saveza, Bliskog Istoka i Severne Afrike. Projekti se takmiče za nagradni fond u ukupnoj vrednosti od 100.000 evra.

Scenario za film „Majka Mara” napisali su Mirjana Karanović, Maja Pelević i Ognjen Sviličić, dok je saradnik na scenariju Srđan Koljević, a tekst je nastao po elementima drame „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar. Glavne uloge u filmu tumače Mirjana Karanović i Vučić Perović, a u filmu glume i Boris Isaković, Jasna Žalica, Jelena Ćuruvija… Direktor fotografije je Igor Marović, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Lora Loker.

Reč je o koprodukciji filmskih kuća This and That Productions (Srbija), Paul Thiltges Distributions (Luksemburg), Deblokada (Bosna i Hercegovina), Decembar (Slovenija), VHS (Crna Gora) i Oko film (Švajcarska). 

Izvor: Filmski centar Srbije
Foto: N. Babić