Početna Događanja U Beču Tihomir Tika Stanić izveo monodramu „Na Drini ćurpija”

U Beču Tihomir Tika Stanić izveo monodramu „Na Drini ćurpija”

U organizaciji udruženja A:Kultura Vienna iz austrijske prestonice i njenog predsednika Milorada Samardžije u četvrtak 15. juna 2023. u Beču je premijerno izvedena monodrama „Na Drini Ćuprija” u izvođenju poznatog srpskog glumca Tihomira Stanića.

„Posle ideje i velike želje da organizujemo i doživimo monodramu „Na Drini ćuprija” ostalo je „samo” da naš veliki umetnik i glumac, Tihomir Stanić, pored toliko angažovanja i obaveza, prepozna da je ovaj nastup nešto posebno. I bio je. Grandiozno delo velikog pisca, Nobelovca, Ive Andrića, u izvođenju prvaka našeg glumišta”, istakao je predsednik udruženja Samardžija.


Foto: arhiva S. Samardžija

On je dodao da je publika u velikom broju došla da pozdravi sjajnog glumca koji svojim umetničkim dometima uvek iznova zna da oduševi i iznenadi na najlepši način.

„Pažljivi slušaoci, gledaoci, a mnogi od njih i poznavaoci dela našeg Nobelovca i opusa popularnog glumca uživali su u svakom delu i deliću nastupa i kazivanja.

Dočaravanje i oživljavanje prilika toga vremena je umetnost koja je svojstvena veoma malom broju glumaca. A Tihomir Stanić je u tome sa sigurnošću jedan od najboljih. Ako ne i najbolji. Moćan glas, pun prelaza i emocija, kristalna dikcija, govor tela, harizma, humor i lični doživljaj odveli su nas sve do „ćuprije na Drini” naglasio je Samardžija.

„Kao da smo i sami bili baš tada i tamo. Kao da smo sa sigurnošću upravo mi doživeli sve ono što su veliki pisac i fantastičan glumac želeli da nam prenesu. Zaneseni kao kroz vremeplov, vođeni sigurnom „rukom” glumca publika je imala posebnu priliku za nezaboravan umetnički domet i doživljaj” rekao je još Milorad Samardžija.

Vredni članovi i aktivisti A:Kulture dali su sve od sebe da se posetioci i gosti dobro osećaju. Da ponesu sa sobom ono najlepše uz osmeh i pozdrav – vidimo se opet!

Oni su uputili ogromnu zahvalnost svima koji su doprineli da se doživi umetnost na najvišem nivou.